Falépcső készítés

Ha nem tud akadálymentesen közlekedni, mert lejtős a kert, vagy nehézkes a közlekedés, akkor erre kiváló megoldást jelent a kerti lépcső. A kerti lépcsőnek két típusa van:

  • A lépcsőt lesüllyesztjük a talajba.
  • A lépcsőt terepszint felé emeljük.

Cégünk ingyenes helyszíni felmérést biztosít!

Az alábbi űrlap kitöltésével, előjegyzi magát az INGYENES személyes felmérésre!. Kollégánk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot és személyesen válaszol minden kérdésére!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Város
Invalid Input
Telefonszám (*)
Invalid Input
Mi iránt érdeklődik? Ha a munka összetettebb, nyugodtan jelöljön több rublikát!
Mikorra gondolta a felmérést? (*)
Please select a date when we should contact you.
Mikorra gondolta a kivitelezést? (*)
Please select a date when we should contact you.
  
Ha 48 órán belül nem vesszük fel Önnel a kapcsolatot, kérem jelezze a +36 20 318 44 98 vagy + 36 30 542 13 48 -es telefonszámon! Megértését köszönjük!

A lépcső kiépítésénél elsősorban méretezni kell (Lépcsőképlet: 2m+sz=60-65 cm). Ajánlott, hogy a kerti lépcső minél laposabb kialakítású legyen.

Miután a lépcső megfelelő méretezése elkészült, ki kell választani az anyagát. Ez lehet fa, kő, beton, tégla vagy előre gyártott elemek. A fa lépcső is többféle anyagból készülhet. Pl. impregnált rönkfa, palló, salak-, vagy kavicslapra rakott ácskapcsokkal összefogott vasúti talpfa.

Manapság már kiváló minőségű és méretű faanyagok kaphatók. Speciális kezelésük miatt, akár 25 évig korhadás mentesek.

Rönkfa lépcső készítése:

Előkészítjük a lépcső helyét (15-15 cm mély árok). Majd leverjük a legalsó rönkfát tartó két kihegyezett, faanyagvédett karókat úgy, hogy a rönkfánál alacsonyabban álljanak ki a karóból. Az első rönköt a helyére tesszük. Ezután a lépcsőfokokat feltöltjük kavicsokkal, zúzalékokkal. A többi lépcsőfok is ugyanígy készül. Amint ezzel végeztünk, betöltjük a járófelületet adó kavicsot, faaprítékot stb.

Lépcső készítése lakásban:

A lépcső a szintkülönbségek áthidalására szolgál a több szintes házaknál. Gondoskodni kell arról, hogy mindenképp biztonságos és használható legyen. Stílusukat tekintve már sokféle esztétikus lépcső kivitelezhető.

Méretezés: A megfelelő lépés 16,5-20 cm, viszont ehhez arányosítani kell a belépés szélességét, amely 24 < X <34 intervallum között van.

A lépcsők általában fából készülnek, különösen az utólag beépítettek. Ajánlatos olyan faanyagot használni, melynek nagy az élettartama és figyeljünk oda a folyamatos felületkezelésre is.

A lépcsők választásnál nagy szerepet játszik a rendelkezésünkre álló terület nagysága is. Ebből a szempontból a lépcső lehet:

  • Egykarú, kétkarú, háromkarú, négykarú
  • Csiga
  • Íves

Referenciáinkból: