Pergola

A pergola az egyik legrégebbi épülethez kötődő árnyékolás. Már az ókorban is előszeretettel használták árnyékos pihenőhelyek kialakításához. A pergolák vázát leggyakrabban fa gerendákból készítik. A függőleges tartóoszlopokra helyezik a keresztgerendákat, majd erre helyezik fel a tetőelemeket. A pergola állhat önállóan, de hozzáépíthető különféle épületekhez is. A különálló pergola pihenőhelyként vagy akár kocsi beállóként is funkcionálhat. Kitűnően alkalmas teraszok árnyékolásához.

Cégünk ingyenes helyszíni felmérést biztosít!

Az alábbi űrlap kitöltésével, előjegyzi magát az INGYENES személyes felmérésre!. Kollégánk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot és személyesen válaszol minden kérdésére!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Város
Invalid Input
Telefonszám (*)
Invalid Input
Mi iránt érdeklődik? Ha a munka összetettebb, nyugodtan jelöljön több rublikát!
Mikorra gondolta a felmérést? (*)
Please select a date when we should contact you.
Mikorra gondolta a kivitelezést? (*)
Please select a date when we should contact you.
  
Ha 48 órán belül nem vesszük fel Önnel a kapcsolatot, kérem jelezze a +36 20 318 44 98 vagy + 36 30 542 13 48 -es telefonszámon! Megértését köszönjük!

Négy féle pergola típusról beszélhetünk:

  1. Irányító pergolák: Azt a pergolát, amely egyik térből átvezet a másikba, irányító pergolának nevezzük. Ez lehet falhoz támaszkodó vagy szabadon álló. A falhoz támasztott pergola, oszlopsor hatását kelti. Előnye, hogy tetőt biztosít a bejáratok fölött. A szabadon álló pergola hosszanti irányban vezeti a tekintetet.
  2. Keretező pergolák: Kertek, nagyobb teraszok fölé építik. A pergola kiépítése egy zárt teret biztosít, ahol az ember a benti és a kinti környezet között kellemesen érzi magát.
  3. Pergolák a tetőkön: Az időjárási tényezők nagymértékben befolyásolják a tetőtér használhatóságát, így célszerű a tetőre pergolát kiépíteni. Ajánlott növénnyel végigfuttatni, hiszen így véd a széltől és a napsütéstől egyaránt.
  4. Arányok kialakítása pergolákkal: Van, hogy kert és az azt körülvevő épületek nagysága nincs összhangban egymással. Ebben az esetben célszerű pergolákat kialakítani, hiszen az általuk vetett árnyékok egy optikai keretet képeznek. Ez a látvány tökéletes összhang érzetét kelti.

Referenciáinkból: